Jacqueline Roscheck-Morard

Jacqueline Roscheck-Morard: solist og leder av "Wiener Opernball Damenensemble", studerte violin ved Konservatoriet i Freiburg og Genf, hvor hun tok Diplomeksamen for Virtuositet med utmerkelse. Som stipendiat fra Migros stiftelsen, fulgte videre studierved Universitetet for Musikk i Wien, hos E. Merkus og G. Pichler (Primatus i Alban Berg Quartetten), for å perfeksjonere Wiener-klangen.

Hun har gitt tallrike konserter som solist og kammermusiker i hele Europa og den nære Østen, og arbeidet med renomerte solister som Rudolf Buchbinder, Henryk Szeryng og Boris Pergamenchikof. Hun har medvirket ved Concentus Musicus, under ledelse av Nicolaus Harnoncourt, og vært konsertmester for ulike Wiener kammermusikkorkestre. Ikke minst har hun en rekke ganger vært solist og konsertmester hos Wiener Concertverein.

Siden 1985 har Jacqueline Roscheck-Morard vært førstefiolinist i Wiener Bohème Quartetten samt solist og leder av Wiener Opernball Damenensemble. Med Unnur Astrid Wilhelmsen (sopran) som solist har hun hatt konsertturnéer og deltatt på en rekke internasjonale festivaler bl.a. i Italia, Østerrike, Sveits, Norge og Island. Med sine to ensembler har hun dessuten gjort en rekke radio-, fjernsyn- og CD-opptak.

Jacqueline Roschack-Morard er dessuten førsteviolinist og leder av Wiener Strauss-Company, som består av medlemmer fra Wiener Symphonikerne, og som også har hatt Unnur Astrid Wilhelmsen som sin solist. Jacqueline Roscheck-Morard har undervist i violin ved Universitetet for Musikk i Wien siden 1986, og i 2000 ble hun utnevnt til universitetsprofessor ved denne berømte musikkinstitusjonen.


 

Ensembler
"Wiener Strauss-Company"