Ensembler

"Wiener Opernball Damenensemble"
 Jacqueline Roscheck-Morard: solist og leder av "Wiener Opernball Damenensemble" er født i Fribourg (Sveits),tok Diplomeksamen for Virtuositet med utmerkelse i Genf og studerte ved Universitetet for Musikk i Wien for å perfeksjonere Wiener-klangen. Hun har gitt tallrike konserter som solist og kammermusiker i hele Europa og den nære Østen. Ikke minst har hun en rekke ganger vært solist og konsertmester hos Wiener Concertverein.

Siden 1984 har Jacqueline Roscheck-Morard vært solist og leder av Wiener Opernball Damenensemble. Med Unnur Astrid Wilhelmsen (sopran) som solist har hun hatt konsertturnéer og deltatt på en rekke internasjonale festivaler bl.a. i Italia, Østerrike, Sveits, Norge og Island. Jacqueline Roschack-Morard ble i 2000 utnevnt til universitetsprofessor ved Universitetet for Musikk i Wien. Hun er dessuten førsteviolinist og leder av "Wiener Strauss-Company" som også har hatt Unnur Astrid Wilhelmsen som sin solist. Wiener Strauss-Company består av medlemmer fra Wiener Symphonikerne.

Mer om: Jacqueline Roscheck-Morard


 

"Vienna Classical Trio"

"Vienna Classical Trio" består av Unnur Astrid Wilhelmsen, sopran, Karin Leitner, fløyte og Gerhard Loeffler, gitar. Trioen har holdt en rekke konserter i Europa, India (New Delhi, Chandigarh) og Nepal (Kathmandu).

Trioen ble bl.a. i februar 2008 invitert til å spille for FN til støtte for underpriviligerte kvinner og barn i Nepal, et arbeide de legger stor vekt på og som de kommer til å utvide i fremtiden.

"Vienna Classical Trio"s repertoar strekker seg fra Händel til Wienerlieder, operette og engelsk musikk.
 "Wiener Melange"

UNNUR ASTRID WILHELMSEN, sopran & TROND DAVIDSEN, gitar

Hvorfor ikke ta en tur med våre kunstnerne og bli ført inn i melankolien i Wien, for ikke å snakke om kjærligheten til Wien og menneskene som bor der. Få et innblikk i Wienerens sjel. Opplev kjente og kjære melodier og vær med på å gjenoppdage gamle musikalske perler, som går rett til hjertet!

Unnur og Trond har fatt fantastiske kritikker for sitt Wienerprogram, og beskrivelser som "stilfult", "glimrende prestasjoner", og "stemningsfult", er noe enhverkunstner drømmer om å høre - og det var det avisene begeistret skrev etter deres konserter.

Bli med på et stemningsfult møte med Johann Strauss, Ralph Benazky, Emmerich Kalman og Oskar Hofmann, disse komponistene som vi alle er så glade i. Unnur Astrid og Trond presenterer oss et program som både er underholdende og vakkert, og spesielt arrangert for gitar og sang av Trond.

"Wien, du Stadt meiner Träume", "Schwips-Lied", "Mein Liebeslied muss ein Walzer sein", "Stadt der Lieder" og nydelige solo-stykker for gitar lar oss alle drømme litt i hverdagen....

Unnur Astrid har bodd og arbeidet i Wien i en år-rekke og spesialisert seg i Operette
og Wiener-musikk. Hun synger med kjente orkestere som Wiener Strauss-Company (Wiener Symphonikere), Orcestra di Teatro Massimo i Palermo, Wiener Opernball Damenensemble og Wiener Akademische Philharmonie. Unnur Astrid synger bl.a. i Tyskland, Italia, Sveits, 0sterrike, Belgia, Ungarn, Norden, Canada, Russland, Nepal og India i opera- og konsert-sammenheng, foruten å ha vært invitert til å synge på en rekke internasjonale musikkfestivaler og i radio og TV.

Trond Davidsen er en ettertraktet gitarist, som bl.a. har spilt med Kringkastningsorkesteret og vært solist med Den Norske Strykekvartett. Siden 1991 har han turnert i England, Italia, Portugal, og USA med Arctic Guitar Trio, og holdt solokonserter i flere europeiske land foruten Norden, Mexico og Texas.


 

"Wiener Melange", soprano e chitarraJacqueline Roscheck-Morard