NORSK

Unnur Astrid Wilhelmsen er født og oppvokst i Norge, og har nå etter å ha bodd 8 år i Wien, fast bosted i Køln, Tyskland, selvom hun har sitt hovedvirke i Italia. Etter sangstudier ved "Universität für Musik und darstellende Kunst" i Wien hos prof. Helene Karusso, avla hun sitt første sangdiplom. Deretter ble hun tildelt et treårig Kunstfagstipend fra den norske stat for å kunne fortsette ved samme skole, hvor hun så avla sin Solo-og Magisteraksamen (Mag.Art) Parallellt studerte hun Lied og Oratorium hos Kammersänger prof. Kurt Equiluz, og privat hos Kammersängerin Elisabeth Schwarzenberg. 

Astrid Wilhelmsen, concerto di capodanno

Unnur Astrid Wilhelmsen hadde sin operadebut i Østerrike som Zerlina i M. A. Mozarts "Don Giovanni", og som interpret av Mozarts musikk var hun fast medlem av "Salzburger Hoftheater-Ensemble" fra 1992-1995, hvor hun bl.a. opptro i Salzburger Festspielhaus. Hennes repertoar strekker seg fra barokk (G. Paisiello), over klassisisme (W. A. Mozart, L. v. Beethoven) og romantik (G. Puccini), til ekspresjonisme (F. Poulenc) og neoklassisisme (A. Bibalo). Hun har videre sunget i Tyskland, Østerrike, Ungarn, Belgia, Luxemburg, Norge, Island, Italia, Sveits, Russland, Canada, India og Nepal.
 

Unnur Astrid Wilhelmsens konsertvirksomhet har bl.a. ført henne til München, Düsseldorf, Köln, Mainz, Budapest, Catania, Siracusa, Roma, Torino, Reykjavik, Moskva, Bruxelles, Graz, Wien og Salzburg. Hun synger bl.a. med orkestre som "Wiener Strauss-Company", bestående av "Wiener Symphonikere", "Falloni Chamberorchestra" fra Staatsoperaen i Budapest, "Györ Symphonie Orchestra" og det velrenomerte "Orchestra di Teatro Massimo" i Palermo. Med Jacqueline Roscheck-Morard og "Wiener Opernball-Damenensemble", har hun dessuten gjestet både Norge og Island med egne konsertproduksjoner. Blandt hesses egne produksjoner nevnes "Wiener Melange", som er en konsert-forestilling som beskriver den egenartede Wiener-sjelen. Videre har hun er rekke ganger sittet som jurymedlem i den regionale delen av den store Tyske konkurransen "Jugend Musiziert". I Italia ble hun vist særdeles stor ære da hun i mai 2003 ble bedt om å synge åpningskonserten i det nye teateret i Catanzaro, og likeledes i 2008 da hun holdt konserter med "Vienna Classical Trio" for FN i Kathmandu, Nepal.


 

"Vienna Operaball Ladies Ensemble" in Italia

Unnur Astrid Wilhelmsens repertoar strekker seg fra opera og operette til Lieder og kirkemusikk, men Wienerlieder og operette kan sies å utgjøre et tyngdepunkt i hennes virke. Hun har bl.a. sunget stor nyttårekonsert i festsalen i rådhuset i Wien, i "Sala Giuseppe Verdi" i Torino og hatt hundrevis av opptredner med Winerlieder og operette i Europa. Hun ble tildelt en av hovedprisene i den internasjonale Nico Dostal operettekonkurransen i Østerrike, og har videre opptrådt på kjente festivaler som "Jeunesse Festivalen" i Wien, "Wiener Festwochen", "Liberty Festival", "Musica in Villa" og "Trinità dei Monti" i Roma. Hun har dessuten gjort en rekke radio- og fjernsynsopptak (NRK, RUV, RAI og WDR).


 

"Vienna Classical Trio" soprano, chitarra e flauto